Vanja Kraamwinkel (1962)

Beren op de weg

Als jongetje droomde ik er van om in een Landrover door Afrika te trekken en mensen te helpen. Niet veel later veranderde dat in de wens om een eigen dorpsschooltje te runnen als onderwijzer. 
Ik stond ook werkelijk jaren, met veel plezier, voor de klas. Toch bleef ik hunkeren naar net wat meer avontuur. Beren op de weg, wilde ik! Uitdaging! Dat vinden vroeg vertrouwen en volle inzet. Ik gaf na een aantal jaren de zogenaamde zekerheden als een vaste baan en bijbehorend pensioen toch maar op. Daardoor ervoer ik direct veel vrijheid.
Ik ging meteen los, de landsgrenzen over. Ik werkte in Suriname en Zwitserland, leerde Zweeds in Zweden en werd na terugkomst in Nederland onder meer buschauffeur, (gezins)coach en privéleraar.
Vanaf die tijd begon ik me ook verder te ontwikkelen als coach en volgde een heel scala opleidingen en trainingen. Ik raakte enorm geinspireerd door Systematisch werk, De Creatiespiraal, Werkelijke Talenten, Karakterstijlen, Aikido, Permacultuur en U-theorie.

Natuurlijke balans werk- leven

Het schooltje waar ik als jongetje van droomde werd uiteindelijk TORI in Onna. Een heerlijke plek waar groepen in een natuurlijke omgeving een onderkomen vinden voor meerdaagse trainingen. Daar ontstond, als vanzelf, DriveYourLife; de tastbare uitkomst van het samengaan van mijn talenten en mijn verlangen om ook anderen te leren hoe zij hun eigen weg kunnen gaan. De leraar in mij valt zo samen met de avontuurlijke onderzoeker, coach en automobilist, die ervan geniet goed te kijken naar mensen en hun talenten te helpen herkennen en gebruiken.
Dat zijn voor mij de instrumenten om mijn levensmissie te realiseren: het ontdekken en ervaren van een natuurlijke balans in werk en leven. Door mijn plek in te nemen en gehoor te geven aan mijn verlangens, speel ik een actieve rol in een wereld waarin controle en het volgen van de ‘verstandige’ route, mode lijkt. Het gaat mij erom dat de mens en niet de modellen of methodes centraal staan. Weg met de oppervlakkigheid, ruimte voor individuele inbreng!
Ik maak anderen graag vertrouwd met het innemen van de beschikbare ruimte en de mogelijkheden die er voor hen zijn.

Zelf sturing geven aan het leven. Dat is waar ik als drijfveren coach op aanstuur bij iedereen die een beroep doet op mijn ondersteuning.”

Neem contact met me op voor een gratis, oriënterend gesprek.